Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Καμία άλλη Κυριακή

"Αναγνωρίζουμε την αγωνία του Νομάρχη για το πώς κινείται η αγορά, αλλά οι εμπορικοί σύλλογοι έχουν προϊστάμενη αρχή το Υπουργείο Ανάπτυξης και οι εκπτώσεις είναι θέμα κράτους, είναι νόμος του κράτους και δεν αλλάζουν", δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΣΘ, Κωστής Χαντζαρίδης, απορρίπτοντας ουσιαστικά την πρόταση του Νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη, να αρχίσουν οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα της πόλης από την πρώτη Κυριακή του νέου έτους. Υπενθυμίζεται ότι η κανονική διάρκεια των χειμερινών εκπτώσεων είναι από 15 Ιανουαρίου έως 28 Φεβρουαρίου.
Ο κ.Χαντζαρίδης πρόσθεσε μάλιστα ότι "όταν έχεις μία αγορά που κινείται με πολύ λογικούς ρυθμούς, δεν παρεμβαίνεις, όποια αγωνία και αν έχεις". Κατά την εκτίμησή του, από την εβδομάδα των Χριστουγέννων η αγορά κινείται σε καλύτερους ρυθμούς σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα, αν και απέχει σημαντικά από τις "επιδόσεις" της περσινής αντίστοιχης περιόδου.
Σχετικά με τη γενικότερη συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες γύρω από το άνοιγμα των καταστημάτων κάποιες Κυριακές, ο κ.Χαντζαρίδης υπογράμμισε ότι "εμείς λέμε ξεκάθαρα καμία άλλη Κυριακή".
"Η Κυριακή είναι αργία", τονίζει σε ανακοίνωσή της και η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων του Νομού Θεσσαλονίκης, επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη κατάργηση της αργίας θα εξυπηρετούσε μονάχα τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και επιχειρήσεις, ώστε να μη μειωθούν τα κέρδη τους λόγω της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: