Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

Η ιστορία επαναλαμβάνεται

    Ήμουνα νιός και γέρασα και ακόμα βλέπω το ίδιο πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα. Πολιτικοί που λεηλατούν με κάθε τρόπο το δημόσιο χρήμα και ψηφοφόρους που τους αρέσει τόσο πολύ να τους κλέβουν. 
    Θέλω να απευθυνθώ όμως στην αναμφισβήτητη πλειοψηφία όλων των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων, την αποχή. Η αποχή είναι η παραίτηση του μοναδικού τρόπου που έχει ο πολίτης να επηρεάσει άμεσα το πολιτικό σκηνικό που ορίζει την τύχη του. Η αποχή βάζει στις υπουργικές καρέκλες πλασιέ της πολιτικής, κατά παράδοση  φασίστες, τη στιγμή που πολιτικοί με διάθεση ελέγχου της κλοπής και της συγκάλυψης για παράδειγμα, πετιούνται απο το παράθυρο . Βάζει παραδοσιακούς μιζαδόρους στην κορυφή της εξουσίας (που ήδη έχουν ξεπεράσει τους προγόνους τους). Βάζει το φιλελευθερισμό να θερίζει ότι πόρο υπάρχει και να τον συγκεντρώνει σε ελάχιστους κεφαλαιοκράτες.    Αλόγιστες δαπάνες καλύπτονται με αλόγιστους δανεισμούς, με τη Δεξιά να εμφανίζεται σαν κουμανταδόρος την εποχή των δανεισμών και να εξαφανίζεται την εποχή της αποπληρωμής. Αν απέχουμε απο τις εκλογές διευκολύνουμε σε αυτά να παράσιτα να μας πίνουνε το αίμα.
    Η διαφθορά είναι ανθρώπινη αδυναμία και υπάρχει όπου υπάρχουν άνθρωποι. Η διαφορά όμως των δεξιών απο τους αριστερούς, είναι ότι όταν φεύγουν απο την εξουσία αριστεροί, αφήνουν πίσω δομές που υπηρετούν την κοινωνία. Όταν φεύγουν οι δεξιοί αφήνουν πίσω τους χάος. Το ζήσαμε με δύο δεξιούς πρωθυπουργούς μετά το 2000 και τώρα τρίτωσε. Ίσως να φτάνει. Πρέπει να μορφωθούμε, να ενεργοποιηθούμε πολιτικά και να υπερασπιστούμε ότι έχει απομείνει. Οι πολιτικές απόψεις λέγονται στη βουλή, όχι στα δελτία ειδήσεων των κεφαλαιοκρατών. Ενημερωθείτε μόνοι σας απευθείας χωρίς τους προπαγανδιστές των ιδιωτικών μέσων "ενημέρωσης". 

Δεν υπάρχουν σχόλια: