Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Είναι όλοι τρελοί, εκτός από τον Κούγια


Πριν ανακοινωθεί η έκθεση βαλλιστικής εξέτασης για το θάνατο του Γρηγορόπουλου, ο συνήγορος των ειδικών φρουρών προσπαθεί να επηρεάσει την διεθνή κοινή γνώμη και να αλλάξει το κλίμα σε βάρος των πελατών του. Δήλωσε στο πρακτορείο Reuters: «H έρευνα δείχνει ότι ήταν εξοστρακισμός ... Τελικά απ' ό,τι φαίνεται ήταν ατύχημα», με την ελπίδα ότι η τοποθέτησή του αυτή θα επηρεάσει όλη τη διαδικασία μέχρι τη δίκη. «Όλα δυστυχώς είναι μία παρεξήγηση», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Κούγιας και υπστήριξε πως αποδεικνύεται αναμφισβήτητα πως πρόκειται για εξοστρακισμό, ενώ επιτέθηκε κατά πολιτικών που έκαναν λόγο για δολοφονία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Εκφράζω τη λύπη μου προς κορυφαίους πολιτικούς ταγούς, ακόμα κι από τους πλέον κορυφαίους (καταλαβαίνετε όλοι ποιους εννοώ), οι οποίοι στα πλαίσια μίας πολιτικής καθαρά αντιμετώπισης, να σώσει ο καθένας το τομάρι του, δεν σκέφτηκαν ούτε το παιδί αυτό που εκμεταλλεύθηκαν, ούτε ότι και οι κατηγορούμενοι αυτοί είναι άνθρωποι ...».
Εκτιμώ πως ο συνήγορος βιάζεται, γιατί δε λέει η έρευνα την αλήθεια αλλά η ερμηνεία της. Εκτός αυτού, οι αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν αναμφισβήτητα δολοφονία, εν ψυχρώ, από πρόθεση. Το σχήμα του βλήματος ίσως μπορεί να εξηγηθεί με πολλούς τρόπους, οι μάρτυρες όμως στο σημείο της δολοφονίας, την επιβεβαιώνουν. Μήπως και αυτοί ήθελαν να εκμεταλλευτούν την υπόθεση πολιτικά; Μήπως και το βίντεο που δείχνει καθαρά τις θέσεις και τις κινήσεις των δραστών είναι και αυτό πλαστό; Μήπως ο συνήγορος υπερεκτιμά τις δυνατότητές του να πείσει ολόκληρο τον ελληνικό λαό και δίνει το σύνθημα μιας αισχρής συγκάλυψης; Άποψή μου είναι ότι τρία θρασύτητα τομάρια (καταλαβαίνετε όλοι ποιους εννοώ) προσπαθούν να κοροϊδέψουν τους πάντες σε βάρος της Δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Κατά την άποψή μου πάντα, πρόκειται για κτήνη και μάλιστα ομοειδή. Δουλειά τους είναι να διαπράττουν και να δικαιώνουν το έγκλημα σε βάρος της κοινωνίας.
Πάντως σε βάρος του ενός, 37 ετών, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία, και σε βάρος του δεύτερου, 32 ετών, δίωξη για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: