Πέμπτη 17 Ιουλίου 2008

Ο «πράσινος» πρόεδρος ή πράσινα άλογα;

Ο πρόεδρος της Βουλής Δ. Σιούφας, δείχνει να ανησυχεί για το περιβάλλον. Με εντολή του οποιαδήποτε ηλεκτρονική αποστολή (e-mail) συνοδεύεται πλέον και με μια περιβαλλοντική παραίνεση: «Δρω γιατί αντιδρώ: Δεν τυπώνω αυτό το e-mail γιατί προστατεύω το περιβάλλον». Η νέα πρωτοβουλία αποσκοπεί στην εξοικονόμηση χαρτιού από την αλόγιστη εκτύπωση των μηνυμάτων που αποστέλλονται ηλεκτρονικά. Στις δράσεις του κ. Σιούφα περιλαμβάνονται η προμήθεια υβριδικών αυτοκινήτων, η τοποθέτηση κάδων με βιοδιασπόμενες σακούλες, η χρήση κάδων ανακύκλωσης, η αλλαγή λαμπτήρων σε όλο το μέγαρο της Βουλής. Καλά όλα αυτά, αλλά πολύ λίγα και κατόπιν εορτής.

Εάν ο κ. Σιούφας σαν υπουργός, ήταν υπουργός αθλητισμού ή οικονομικών, θα ήταν πιο δικαιολογημένος. Ο κ. Σιούφας όμως ήταν υπουργός ανάπτυξης, μετά από μια μακρά πορεία σαν υπουργός. Είχε δηλαδή την εμπειρία και τη δύναμη να συμβάλλει ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Θυμίζω πως ακόμα δε μπορεί να κάνει νόμιμα κανείς ούτε οικιακή εγκατάσταση φωτοβολταϊκών μονάδων, τη στιγμή που ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη βιομηχανίες παραγωγής φωτοβολταϊκών. Προτίμησε ο κ. Σιούφας επί υπουργίας του, να είναι πελάτης η Ελλάδα και όχι κατασκευαστής. Προτίμησε να κρατήσει την Ελλάδα πίσω με μια παράξενη αίσθηση της ανάπτυξης και μένω στα απλά, αφού τα «βήματα» προόδου της οικολογίας σε σχέση με την ανάπτυξη όχι μόνο δεν έγιναν, αλλά αγνοήθηκαν επιδεικτικά.

Κρίμα κ. Σιούφα γιατί ενώ μπορούσατε να συντελέσετε θετικά δε το κάνατε και τώρα επιστρέφετε με συστάσεις γραμματειακού χαρακτήρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: