Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2009

Επιμένοντας στην άρνηση τερματισμού της επίθεσης

Η Λωρίδα της Γάζας εξακολουθεί να δέχεται μαζικούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς, οι οποίοι προκάλεσαν χθες τον θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων σε σχολείο του ΟΗΕ.
Σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες παροχής πρώτων βοηθειών, τουλάχιστον 660 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης και περισσότεροι από 2.950 έχουν τραυματιστεί. Οι συγκρούσεις ανάμεσα στις ισραηλινές δυνάμεις και τους Παλαιστινίους μαχητές συνεχίσθηκαν σήμερα στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, ενώ τα ισραηλινά αεροσκάφη συνέχισαν τις επιδρομές στο νότιο τμήμα. Ο Ερυθρός Σταυρός εξέφρασε την ανησυχία του για τα προβλήματα ύδρευσης στη Λωρίδα της Γάζας. Περίπου 500.000 άνθρωποι, το ένα τρίτο του πληθυσμού, απειλείται να μείνει χωρίς νερό καθώς δέκα από τις 45 υπόγειες δεξαμενές νερού στην Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται εκτός λειτουργίας.
Η υποθερμία απειλεί τα βρέφη στην Λωρίδα της Γάζας, λόγω της έλλειψης θέρμανσης που οφείλεται στην σύγκρουση με το Ισραήλ, προειδοποίησε η βρετανική ανθρωπιστική οργάνωση Save the Children.
Οι περισσότερες κατοικίες και τα νοσοκομεία που βρίσκονται στην Λωρίδα της Γάζας δεν έχουν πλέον ηλεκτρικό και ως εκ τούτου ούτε και θέρμανση, ενώ οι θερμοκρασίες είναι κοντά στο μηδέν τη νύχτα, αναφέρει σε ανακοίνωση της η οργάνωση. Οι κάτοικοι επίσης αφήνουν ανοιχτά τα παράθυρα για να μην σπάσουν τα τζάμια από τους βομβαρδισμούς.
"Πρέπει να φθάσουν σε αυτούς περισσότερα τρόφιμα και κουβέρτες για να μην πεθάνουν τα βρέφη και τα μικρά παιδιά από το κρύο και την πείνα", δήλωσε ο εκπρόσωπος της Save the Children στην Ιερουσαλήμ Ντομινίκ Νατ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Και ενώ οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας συνεχίζονται μ’ αμείωτη σφοδρότητα, ο ένοπλος κλάδος της ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς Εζεντίν αλ Κάσαμ ανακοίνωσε πως έχει σκοτώσει «δέκα ισραηλινούς στρατιώτες» κι έχει τραυματίσει πάνω από 30 άλλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: