Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2009

Κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΕΥΑΘ

Εργαζόμενοι στην Εταιρία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ) κατέλαβαν τα κεντρικά γραφεία της εταιρίας, στην πλατεία Σιντριβανίου, με κύριο αίτημα την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Η ομάδα εργαζομένων απέκλεισε την κεντρική είσοδο των γραφείων της εταιρίας με αποτέλεσμα να μη λειτουργούν από το πρωί όλες οι υπηρεσίες, ενώ το μεσημέρι, στη διάρκεια γενικής συνέλευσης, θα αποφασίσουν αν θα συνεχίσουν ή όχι την κινητοποίηση.
Όπως είπε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ Γιώργος Σκόδρας τα γραφεία της εταιρίας έχουν καταληφθεί από μειοψηφία εργαζομένων οι οποίοι ζητούν παράλογες αυξήσεις στους μισθούς. «Αποτελεί κοινωνική πρόκληση οι συνδικαλιστές να ζητούν αυξήσεις 7% αναδρομικά για το 2008 και 7,5% από 1-1-2009. Δηλαδή συνολική επιβάρυνση 15,2%. Κάτι τέτοιο θα επιβαρύνει τα τιμολόγια για τους καταναλωτές κατά 7,2%», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρία.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΕΥΑΘ Δημήτρης Βασιλειάδης είπε ότι οι αυξήσεις στους μισθούς που ζητούν οι εργαζόμενοι είναι αυτές που προβλέπονται από τις εθνικές συλλογικές συμβάσεις. «Ζητούμε αυξήσεις της τάξης του 3 με 3,5%», δήλωσε. Εκτός από τις αυξήσεις ζητούν να γίνουν άμεσα προσλήψεις και να ενισχυθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: