Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Ανθρωπιστική κρίση

Η ανθρωπιστική κρίση που προκαλεί η επίθεση στη Γάζα πλήττει κυρίως τις γυναίκες και τα παιδιά", δήλωσε σήμερα στο Αμάν η τοπική διευθύντρια της Unicef Σίγκριντ Κάαγκ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
"Σήμερα, οι νέοι της Γάζας δεν στερούνται μόνον της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τα οποία θα έπρεπε να απολαμβάνει οποιοσδήποτε άνθρωπος, αλλά αντιμετωπίζουν επίσης την άρνηση της εφαρμογής των ειδικών δικαιωμάτων για τα παιδιά", δήλωσε η διευθύντρια της Unicef για τη Μέση Ανατολή.
"Υπάρχει μια κρίση στον ανθρωπισμό μας. Αυτό είναι ένα μήνυμα που στέλνω στους ηγέτες του κόσμου, ο ανθρωπισμός μας είναι ελλειμματικός όταν παιδιά, όποια και αν είναι η εθνικότητά τους, πέφτουν θύματα πολεμικών επιχειρήσεων", δήλωσε η βασίλισσα της Ιορδανίας ζητώντας από το Ισραήλ να ανοίξει όλα τα συνοριακά περάσματα ώστε να επιτραπεί η διέλευση της ανθρωπιστική βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας. Από την περασμένη Παρασκευή το Παγκόσμια Επισιτιστικό Πρόγραμμα έχει καταγγείλει την καταστροφική κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα, όπου η ισραηλινή επίθεση έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 500 ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: