Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Χαβαλέ να περνάει η ώρα

Η κα. Νατάσα Ράγιου-Μεντζελοπούλου διαδέχθηκε τον κ. Νασιώκα στο βήμα της Βουλής, στη συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Νασιώκας μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι στην Ελλάδα η εκστρατεία κατά του καπνίσματος απέτυχε (εγώ δεν κατάλαβα να έγινε )και ότι ο αριθμός των καπνιστών μεγάλωσε δραματικά. (Σε όλη την Ευρώπη κανείς δεν καπνίζει σε εσωτερικό χώρο δια νόμου, η τιμή των τσιγάρων είναι πολύ πιο υψηλή με αποτέλεσμα οι καπνιστές να έχουν μειωθεί αρκετά). Αρχίζει λοιπόν η κ. Νατάσα την ομιλία της εξηγώντας στον κύριο Νασιώκα ότι για την αύξηση των καπνιστών φταίνε τα τσιγάρα και όχι η Νέα Δημοκρατία.
Μαύρο χιούμορ για σε τέτοια θέματα να κάνει για την οικογένεια της η βουλευτής. Για την ανικανότητα της κυβέρνησης να κρατήσει τη δημόσια υγεία σε ευρωπαϊκό επίπεδο και για τη νούμερο 1 απειλή κατά της υγείας (κάπνισμα) ούτε αστειάκια ούτε ειρωνείες επιτρέπονται και μάλιστα από το βήμα της βουλής.
Εκτός αν η κ. Ράγιου θεωρεί ότι όντως για την αύξηση των καπνιστών φταίνε τα τσιγάρα. Δε ξέρω αν είναι και η θέση της Νέας Δημοκρατίας αυτή. Τότε για το πρόβλημα των ναρκωτικών φταίνε οι ουσίες, για το σκάνδαλο των υποκλοπών τα τηλέφωνα, για το ασφαλιστικό τα ένσημα και πάει λέγοντας.
Τα κριτήρια σύμφωνα με τα οποία διαλέγει τους βουλευτές του ο κ. Καραμανλής χρειάζονται κατεπειγόντως επανεξέταση. Δεν αρκεί μόνο η τυφλή αφοσίωση και η φανατική υποστήριξη. Το παράδειγμα Ράγιου, που είχε και άλλα αστειάκια (τεστ- Παπ-ανδρέου), υποβαθμίζει τις συζητήσεις της βουλής σε κουβέντες του καφενείου, σε χαβαλέ για να περνάει η ώρα. Ούτε η θέση της, ούτε οι περιστάσεις νομίζω πως δικαιολογούν τέτοιες στάσεις.
Αυτά που ακούω από βουλευτές, με κάνουν να προτείνω μέτρα όπως αυτά που ισχύουν για τους οδηγούς αυτοκινήτων. Αλκοτέστ, τοξικολογικός έλεγχος και προπαντός εξετάσεις αξιολόγησης. Ένας άνθρωπος σουρωμένος ή μαστουρωμένος ή χωρίς δίπλωμα οδήγησης δεν πρέπει να οδηγεί ούτε αυτοκίνητο αλλά ούτε και τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: