Τετάρτη 26 Μαρτίου 2008

Οι ψευδοπροφήτες

Κάποτε πριν από πολλά χρόνια έζησαν, κατά τις γραφές, κάποιοι φωτισμένοι άνθρωποι, που μελετώντας την συλλογική στάση των ανθρώπων, προέβλεπαν δεινά και με στόχο την αποφυγή τους έπαιρναν τους δρόμους διαλαλώντας τις προειδοποιήσεις τους. Αν έπιασε τόπο η στάση τους ή όχι είναι άλλου δουλειά να το κρίνει. Εγώ θα σταθώ αλλού. Οι άνθρωποι αυτοί, που υπήρχαν σε όλες τις φυλές- χώρες- θρησκείες, λειτουργούσαν μόνοι ζώντας ασκητικά και θυσίασαν μέχρι και τη ζωή τους στην προσπάθειά τους αυτή. Προσέγγιζαν όλο το κοινωνικό φάσμα με τρόπο και λόγο που γινόταν από όλους αντιληπτός. Φυσικά όλη αυτή η δραστηριότητα, κατά τις γραφές, ήταν δωρεάν. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ονομάζονταν προφήτες.
Από τότε μέχρι σήμερα έχουν αλλάξει πολλά. Κάποιες προφητείες επαληθευτήκαν κάποιες είναι σε εκκρεμότητα κάποιες άλλες διαμόρφωσαν κοινωνικές συμπεριφορές και την ατομική ηθική υπόσταση πολλών ανθρώπων.Καθαυτό όμως το λειτούργημα του προφήτη μεταλλάχτηκε. Έγινε επάγγελμα, και μάλιστα αρκετά προσοδοφόρο. Η ανασφάλεια, η φιλοδοξία και οι ενοχές κάποιων ανθρώπων, δημιούργησαν την ανάγκη της ατομικής πρόβλεψης του μέλλοντος.Εμφανίστηκαν οι μάντεις, οι καφετζούδες, οι χαρτορίχτρες, τα μέντιουμ, τα ζώδια κτλ. Η δράση τους είναι γνωστή οπότε πάω κατευθείαν στο θέμα μου.
Πέρα από τους «μεροκαματιάρηδες», εμφανίστηκαν και κάτι «μεγαλοεπιχειρηματίες» του αντικειμένου. Συγγραφείς που διαφημίζονται σαν κοινωνοί της παγκόσμιας αλήθειας, προκειμένου να πουληθεί το γραπτό τους, «μέντορες» που πουλάνε πνευματισμό έναντι αμοιβής, μέχρι και ιερείς που υπερτιμολογούν δωρεές με σκοπό φοροαπαλαγές!!! Η βάση όλης της δράσης τους είναι το κέρδος. Μαγνητίζουν όμως και ευκολόπιστους ανθρώπους και αποκτούν έτσι και μια κάποια δημοτικότητα. Η ελευθερία του λόγου επιτρέπει και σε αυτούς να εκδίδουν ότι θέλουν, να πρεσβεύουν ότι θέλουν, να προφητεύουν ότι θέλουν.Η ελευθερία όμως της βούλησης θα έπρεπε να μας προφυλάξει από αυτούς τους απατεώνες.
Απευθύνομαι σε όλους τους ανθρώπους που συμβουλεύονται τα ζώδια, αγοράζουν νεοπροφητικά βιβλία, είναι εγγεγραμμένοι σε οργανώσεις πνευματισμού. Αφού απώτερος σκοπός της δραστηριότητάς σας είναι η πρόβλεψη του μέλλοντος προς αποφυγή των δεινών, γιατί δε συμβουλεύεστε και την επιστημονική πρόβλεψη του μέλλοντος; Έχουνε λυσσάξει να κάνουν συστάσεις και ενημερώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, η καταστροφή του οποίου έχει ήδη ορατά αποτελέσματα μη αναστρέψιμα. Χρόνια τώρα ο τρίτος κόσμος λιμοκτονεί ενώ ταυτόχρονα πετάμε στα σκουπίδια τρόφιμα. Εξακολουθούμε να στηρίζουμε εξοπλισμούς, τη στιγμή που αρκούν οι υπάρχοντες να καταστρέψουν ολοσχερώς τη γη 10 φορές!!! Το μέλλον δεν εξαρτάται από κάτι μεταφυσικό, ας το παραδεχτούμε. Στο βαθμό που μπορούμε να σκεφτούμε, εξαρτάται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από εμάς. Τρώμε σα τα γουρούνια ότι βρούμε και μετά ζητάμε από την ιατρική να μας γιατρέψει. Κοπρίζουμε αλόγιστα, όπου βρεθούμε και μας κάνει κατάπληξη η μόλυνση του περιβάλλοντος. Εμπιστευόμαστε την τύχη μας σε όποιον λαοπλάνο μας τα πει πιο όμορφα και απογοητευόμαστε κατόπιν με τα αποτελέσματα της επιλογής μας. Περιμένουμε κάποτε κάποιον να κάνει το θαύμα. 2008 χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι Εβραίοι έπεισαν τον πλανήτη ότι γίνανε θαύματα. Έκτοτε ζούμε στη λογική του αιτίου και αιτιατού. Ήμαρτον. Επιτέλους στρέψτε την καλή σας θέληση σε κάτι πρακτικό και άμεσο. Κάντε ως άτομα το χρέος σας έναντι του συνόλου. Δεν υπάρχουνε λύσεις στα άστρα και στα φλιτζάνια, ούτε στα φυλλάδια παχύσαρκων ψευτοπροφητών. Εμείς είμαστε το μέλλον. Ο λαός το διατυπώνει θαυμάσια το θέμα σε μια πρόταση: όπως έστρωσες θα κοιμηθείς. Ας αναλογιστούμε τις ευθύνες μας για να προβλέψουμε τις συνέπειες. Δεν υπάρχει άλλη οδός. Όσο για τα λαμόγια που κοροϊδεύουν τον κόσμο… εμείς τους συντηρούμε. Κάτι κρεμασμένοι από τα παράθυρα της τηλεόρασης κερδίζουν χιλιάδες ευρώ καθημερινά, κάτι «μέντορες» ζουν σε παλάτια και κάτι αστρολόγοι με πτυχία (ποιο πανεπιστήμιο δίνει τέτοια πτυχία;) πλουτίζουν με την παραλλαγή του παραμυθιού χωρίς τέλος. Ας επικρατήσει επιτέλους η λογική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: