Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Ώπα Αλέκα… πάρτο λίγο αλλιώς

Σίγουρα τα ΜΜΕ δεν είναι ο ασφαλής τρόπος να πληροφορηθεί κανείς τις δηλώσεις της Γ.Γ του ΚΚΕ. Όμως δε νομίζω πως γράφουν και άλλα από αυτά που λέει.
Δημοσίευση στο ΕΘΝΟΣ: «η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ επισημαίνει ότι εξυφαίνεται ένα νέο σχέδιο, το οποίο εκπορεύεται από την Ευρωπαϊκή ένωση με στόχο την καθυπόταξη του λαϊκού κινήματος. Στο σχέδιο αυτό, σύμφωνα με την ηγεσία του ΚΚΕ, εμπλέκονται ακόμη και μυστικές υπηρεσίες, οι οποίες διασπείρουν μέσα από τα ΜΜΕ φήμες για ομάδες και αντιπαλότητες στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος».Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «δεν υπάρχει πιο μεγάλη απόδειξη από την απλόχερη και σκανδαλώδη στήριξη και προβολή του ΣΥΝ- από όλα τα ΜΜΕ» και ότι «ένα από τα βασικά κοινά σημεία ανάμεσά τους είναι η πάλη ενάντια στο ΚΚΕ». Η ΚΕ εκτιμά ακόμη ότι «οι δυνάμεις του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ, οι ομάδες και τα πρόσωπα που το συγκροτούν έχουν ένα και κύριο γνώρισμα: Πάλεψαν με κάθε τρόπο και με τη στήριξη των αστικών κομμάτων και ΜΜΕ να διαλύσουν το ΚΚΕ. Σε κρίσιμες μάχες βρέθηκαν και βρίσκονται με τις δυνάμεις του συστήματος. Πρόκειται για ομάδες και πρόσωπα που απαρνήθηκαν και λοιδορούν τον σοσιαλισμό και την ταξική πάλη. Οι δυνάμεις αυτές δεν αποτελούν κίνδυνο για το σύστημα, γι αυτό τους στηρίζουν. Έχουν δώσει και εγγυήσεις και εξετάσεις, έχουν αναλάβει δεσμεύσεις». Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηγεσία του ΚΚΕ εκτιμά ότι υπάρχει συντονισμένη επίθεση στο ΚΚΕ, στην ηγεσία του, στα στελέχη του, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο: «Τον αποκλεισμό από τα ΜΜΕ, τη συκοφαντία, τη διαστρέβλωση των θέσεών του, τον αντικομουνισμό. Σε συνεργασία με ξένες μυστικές υπηρεσίες και δυνάμεις θέλουν να περιορίσουν τη δύναμη και τον ρόλο του ΚΚΕ. Σπέρνουν οργανωμένα από τα ΜΜΕ που ελέγχουν ψεύτικες φήμες για ομάδες στην ΚΕ του κόμματος και αντιπαλότητες ανάμεσα στα μέλη της ΚΕ».
Σχόλιο:
Αλέκα ξέφυγες. Ποιες μυστικές ομάδες; Αν τις ξέρεις κατονόμασε. Πώς γνωρίζεις τη δράση των ξένων μυστικών υπηρεσιών; Κατήγγειλε την. Ποιες θέσεις του ΚΚΕ διαστρεβλώθηκαν και από ποιους; Τι με νοιάζει ο αντικομουνισμός Αλέκα;
Ένα ασαφές σενάριο συνωμοσίας μου φαίνεται με στόχο την παρουσίαση του κόμματος σαν θύμα που μόνο αγωνιζόμενο για το λαό βάλλεται από παντού. Όχι, δεν είστε ήρωες. Φαντασιόπληκτοι είστε στο ΚΚΕ, βολεμένοι σε μια βουλευτική καρέκλα ξορκίζοντας τις ευθύνες και την ενεργή πολιτική. Στην τεράστια απεργιακή κινητοποίηση δεν έλαβε μέρος μόνο το ΚΚΕ. Το τεράστιο αντικυβερνητικό μέτωπο δεν αποτελείται από κομμουνιστές. Και για να λέμε και του στραβού το δίκιο από πότε ονομάζεται λαϊκό αποκλειστικά το κόμμα του ΚΚΕ; Συγκεντρώνει την λαϊκή πλειοψηφία; Το ΚΚΕ με πρακτικές μιας άλλης εποχής, καταφέρνει να διασπάσει ένα πρωτόγνωρο αντικυβερνητικό μέτωπο. Διασπά εδώ και χρόνια όλη την αριστερά και ευθύνεται για την αρνητική εντύπωση που έχει ο ελληνικός λαός για τον κομμουνισμό. Τον εμφανίζει στάσιμο, αναχρονιστικό, αδιάλλακτο και στείρο. Πρώτη φορά μετά από τη μεταπολίτευση ο χώρος τις αριστεράς έχει την ευκαιρία να ανατρέψει το δικομματισμό και να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στο ελληνικό κοινοβούλιο. Μήπως φοβάται τις συμπράξεις αυτές το ΚΚΕ γιατί δε θέλει να κριθεί ως κυβέρνηση (έστω και οικουμενική); Μήπως η καρέκλα της αντιπολίτευσης είναι πιο βολική από τις υπουργικές; Η στάση του ΚΚΕ μόνο τη Νέα Δημοκρατία συμφέρει που ανίκανη να εξοντώσει η ίδια τους πολιτικούς της αντιπάλους τους αφήνει να εξουδετερωθούν από μόνοι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: