Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Παράδειγμα Θρησκευτικού Τουρισμού

Χιλιάδες ανθρώπων έχουν συρρεύσει σε μία απομακρυσμένη ζούγκλα στο νοτιοανατολικό Νεπάλ για να δουν ένα αγόρι το οποίο επανεμφανίστηκε, αφού είχε εξαφανιστεί για έναν χρόνο και μερικοί πιστεύουν ότι είναι μετεμψύχωση του Βούδα.
Ο 17χρονος Μπααντούρ Μπαμτζόν μίλησε σε πιστούς από γειτονικά χωριά σε ένα απομακρυσμένο δάσος στο Ρατανπούρι. Πρόκειται για τον ίδιο νεαρό που πριν από τρία χρόνια είχε γίνει θέμα σε όλο τον κόσμο, επειδή δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έσπευδαν να τον δουν να κάθεται οκλαδόν κάτω από ένα δέντρο σε ένα πυκνό δάσος χωρίς νερό και τροφή επί περίπου δέκα μήνες.
Εκατοντάδες πιστών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων και από τη γειτονική Ινδία κάνουν ουρά πέντε χιλιομέτρων για να τον δουν. Ο νεαρός έχει μακριά μαλλιά μέχρι τον ώμο και έχει ένα λευκό ύφασμα τυλιγμένο γύρω από το σώμα του.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ - Ρόιτερ)

Αυτό είναι ένα έξοχο παράδειγμα Θρησκευτικού τουρισμού. Αντί για σαφάρι και χαζά πηγαίνουν οι άνθρωποι να συναντηθούν μέσα στην ζούγκλα με την μετενσάρκωση κάποιου που πέθανε αιώνες πριν. Πνευματική αναζήτηση μέσα στη φύση, όχι σα τα ρεζίλια στα Ιεροσόλυμα που πλακώθηκαν στα κλωτσομπούνια

Δεν υπάρχουν σχόλια: