Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

Πήραν αύξηση 300ευρώ

Με τον νέο προϋπολογισμό, η αποζημίωση του βουλευτή αυξάνεται κατά περίπου 300 ευρώ και ανέρχεται κατά μέσο όρο καθαρά στα 6.500 ευρώ τον μήνα, με κύριο δείκτη τη συμμετοχή του κάθε βουλευτή στις επιτροπές, αφού κάθε φορά που θα συμμετέχει θα λαμβάνει περίπου 270 ευρώ.

«Είναι πολύ επικίνδυνο, πολύ αντεργατικό και πολύ αντιλαϊκό το επιχείρημα των κομμάτων που αντέδρασαν», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Πάγκαλος και συμπλήρωσε: «θυσιάζοντας αυτή την τιμαριθμική αύξηση για τον εαυτό τους, δίνουν παράδειγμα στους εργοδότες όλης της χώρας ότι μπορούν κι αυτοί να κινηθούν προς αυτή την κατεύθυνση». Και σημείωσε ότι «δεν είναι δυνατόν η Βουλή να δώσει σ' όλη την κοινωνία το παράδειγμα παραβίασης της αρχής που λέει ότι όλοι δικαιούνται την τιμαριθμική αύξηση».

Μια λεπτομέρεια που σας διαφεύγει κύριε βολεμένε, είναι ότι όχι μόνο αύξηση, αλλά ούτε το μισθό τους δε παίρνουν οι εργαζόμενοι.

Όταν οι βουλευτές θα εξασφαλίσουν σε όλους τους υπόλοιπους πολίτες την αύξηση αυτή, τότε θα δικαιωθεί και ο κύριος Πάγκαλος. Το γελοίο επιχείρημά του όμως φανερώνει τη σχέση του με το λαό και τους εργάτες. Μπράβο σας κύριοι, τα καταφέρνετε άλλωστε τόσο καλά, που δίκαια θα πάρετε και αύξηση. Ο μεγάλος ασθενής στην Ελλάδα δεν είναι τόσο το δημόσιο, ούτε οι ΔΕΚΟ που ξεπουληθήκαν εξ αιτίας της ανικανότητας διαχείρισης. Ο μεγάλος ασθενής είναι οι βουλευτές που εν μέσω τις μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και έχοντας οδηγήσει τη χώρα σε τέλμα, παίρνουν και αύξηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: