Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Βγάλε τη σκούφια σου και βάραμε

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διαβάζουν τις ειδήσεις και με βάση την επικαιρότητα κάνουν αντιπολίτευση στη Νέα Δημοκρατία. Εάν παρατηρήσει κανείς τα δελτία ειδήσεων και εν συνεχεία τις δηλώσεις του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, θα αντιληφθεί αμέσως τη εννοώ.

Σε αυτό το πνεύμα μεν, κάνει όμως μια σωστή επίκριση ο κ. Χρυσοχοΐδης στη συνειδητή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, άρνηση της ηγεσίας του ΥΠΕΧΩΔΕ και του υπουργείου Ανάπτυξης να ασκήσει ενεργειακή πολιτική, υπονομεύoντας όχι μόνο τις προοπτικές της εθνικής οικονομίας, αλλά συνιστούν ταυτόχρονα έγκλημα προς τις επόμενες μελλοντικές γενιές. «Η πολιτική της κυβέρνησης οδήγησε σε αδιέξοδο όλη την αδειοδοτική διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα καλλιέργησε το έδαφος για την εμφάνιση πολλών επιτήδειων, με αποτέλεσμα να αποτελματωθεί πλήρως η αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων στη χώρα»… «Χαρακτηριστικό της πλήρους αδράνειας της αγοράς είναι ότι απ’ τον Ιούλιο του 2006, από τότε δηλαδή που ψηφίστηκε ο νόμος αυτός, μέχρι σήμερα, όλο αυτό το διάστημα, εγκαταστάθηκαν μόνο 9 MW προερχόμενα από φωτοβολταϊκά συστήματα. Ενώ παραμένουν σε εκκρεμότητα αιτήματα συνολικής ισχύος πάνω από 3.000 Mw, αρκετά απ’ τα οποία αφορούν άρτια, βιώσιμα και ευχερώς υλοποιήσιμα έργα, καθώς και σοβαρούς επενδυτικούς φορείς».

Η αδράνεια σε νομοθετικό επίπεδο υπήρχε και πρίν το 2006, όπως και το οξύ πρόβλημα της ενεργειακής πολιτικής, κάτι που επιλέγει να ξεχνά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ως πότε όμως το μέλλον θα εξαρτάται από μερικούς κωλόγερους που εξαιτίας της αρτηριοσκλήρωσης δε μπορούν να σκεφτούν τίποτε παραπάνω από τις μίζες; Γιατί είναι πολλά τα λεφτά μιας προμήθειας από την κατασκευή ενός πυρηνικού εργοστασίου παραγωγής ενέργειας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: