Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Αρωματίζοντας το βόθρο

 Η κυβέρνηση της απόλυτης αντίφασης, φροντίζει να χρυσώνει το χάπι σε άλλη μια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων. Ο λόγος για το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο του κόσμου, που έπρεπε να έχει γίνει πριν εκατοντάδες κάτοικοι της Εορδαίας αρρωστήσουν ή χάσουν τη ζωή τους από ασθένειες που προκαλεί η μόλυνση.
Η 13η πιο βρώμικη περιοχή του κόσμου επιτέλους είδε μια ακτίδα ελπίδας, που φρόντισαν οι ειδήμονες να επισκιαστεί από την λειτουργία δυο νέων μονάδων λιγνίτη και το “σήκωμα” 4 χωριών. Μια ακριβέστερη περιγραφή ίσως θα έπρεπε να αναφέρει αξιοποίηση 5.300 στρεμμάτων νεκρής γης εξαντλημένων ορυχείων, παρά στροφή στην πράσινη ενέργεια. Η αντικατάσταση των ρυπογόνων λιγνιτικών μονάδων με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι επιβεβλημένη ΆΜΕΣΑ γιατί αλλιώς η ερημοποίηση της περιοχής θα είναι ολική.

Τα ΜΜΕ μετέδωσαν πως ο δήμαρχος Κοζάνης νοιάστηκε για τον τρόπο αντικατάστασης των λιγνιτικών μονάδων ώστε να μην υπάρξει οικονομικό κόστος για την περιοχή και να μην χαθούν θέσεις εργασίας, παραλείποντας την παραμικρή αναφορά στις συνέπειες της λειτουργίας των μονάδων στην ευρύτερη περιοχή, που καθιστούν τα μολυσματικά λιγνιτωρυχεία και τα θερμοηλεκτρικά εργοστάσια μοναδική επιλογή εργασίας. Μετέδωσαν ακόμη ότι οι διαμαρτυρίες και οι συμπλοκές με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, οφείλονταν στο νόμο για το κάπνισμα και τον Καποδίστρια!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: