Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2010

Αγροτικά αιτήματα

Μη διαχωρισμός των αγροτών σε «κατά κύριο επάγγελμα ή μη».
Δηλαδή θα τα “παίρνουμε” κι από αλλού είμαστε δεν είμαστε αγρότες, άλλα τα προνόμια του αγρότη τα θεωρούμε δεδομένα

Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος και εγγυημένες τιμές στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα.
Δηλαδή δηλώνω οτι καλλιεργώ όσα στρέμματα έχω και μετά την πέφτω στο καφενείο

Προστασία της ντόπιας παραγωγής από ομοειδή εισαγόμενα.
Δηλαδή θα απαγορευτεί η ελεύθερη διακίνηση και διάθεση προϊόντων, κόντρα σε όλους τους νόμους του κόσμου, καταργώντας την ελεύθερη αγορά!

Σύνδεση των επιδοτήσεων με την παραγωγή και κατάργηση όλων των «νόμιμων» και
«παράνομων» παρακρατήσεων.
Εδώ ένα δίκιο το έχουν. Ας απαλλαχτεί κάποιος απο το τάισμα του χαρτοβασιλείου.

Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση του ΦΠΑ σε αγροτικά εφόδια και μηχανήματα και των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης, με μείωση των επιτοκίων της ΑΤΕ και επιδότηση βασικών αγροτικών εφοδίων, κ.ά.
Στα τρία τέταρτα συμφωνώ απόλυτα. Δε βοηθά κανείς στην ανάπτυξη φορολογώντας.

Πάγωμα των αγροτικών χρεών, για τρία χρόνια, με παραγραφή των πανωτοκίων.
Τα πανωτόκια είναι ένα τοκογλυφικό αίσχος που διαμορφώνει την κοινωνική διαστρωμάτωση στην Ελλάδα. Μέσα σε είκοσι χρόνια οι περιουσίες των ανεξάρτητων παραγωγών (όχι μόνο αγροτών), όπως και όλων των μικρών και μεσαίων βιοτεχνών, πέρασαν στα χέρια των τραπεζών με δόλια μέσα, όπως αυτό του τοκισμού όχι του αρχικού ποσού αλλά του ήδη τοκισμένου. Αίσχος!

Πλήρης ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής και του αγροτικού κεφαλαίου από όλους τους φυσικούς κινδύνους με αποκλειστικά δημόσιο ΕΛΓΑ που θα επιχορηγείται από το κράτος και άμεση αντιμετώπιση των χρεών του.
Τότε να περάσει η γη στην κυριότητα του Δημοσίου και αφού αναλαμβάνει το επιχειρηματικό ρίσκο (το Δημόσιο) να αναλάβει και τη διοίκηση.

Να μην μπει Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας στα χωράφια.
Ναι εφόσον απαγορευτεί η αλλαγή χρήσης της γης. Άλλο χωράφι και άλλο οικόπεδο!

Να διπλασιαστούν οι συντάξεις του ΟΓΑ, να μειωθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες, να χορηγείται σύνταξη χηρείας στους αγρότες και στις αγρότισσες και οι πολύτεκνες αγρότισσες να έχουν τα ίδια δικαιώματα που ισχύουν στις άλλες κατηγορίες πολυτέκνων.

Ναι εφόσον μείνουν στον ΟΓΑ μόνο οι αγρότες, γιατί τώρα ίσως και οι μισοί ασφαλισμένοι του ΟΓΑ δεν είναι αγρότες. Φυσικά το ασφαλιστικό αφορά ολόκληρη την κοινωνία και όχι μόνο τους αγρότες. Δηλαδή τα βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα, οι συμβασιούχοι, οι ανασφάλιστοι κτλ, αποτελούν μεγάλα προβλήματα και θα ήταν λάθος να ικανοποιηθούν μόνο οι αγρότες κατ΄ εξαίρεση.

Η Ελλάδα είναι μια οικογένεια που τα 3\4 αυτής κάθονται στο σαλόνι και φωνάζουν στο 1\4 που τρέχει να εξασφαλίσει τα χρειώδη. Κάποτε πρέπει να καταλάβουμε όλοι, πως η αυτονομία και η αυτοδιάθεση μόνο μπορεί να μας βγάλει από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: