Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Λογισμικό από την Google

Υπό την επωνυμία Google Chrome Operating System, το νέο software της γνωστής μηχανής αναζήτησης του Ιντερνετ θα κάνει την εμφάνιση του στα netbook -τους φθηνούς μικρού μεγέθους φορητούς υπολογιστές- των καταναλωτών από το β' εξάμηνο του επόμενου έτους. Η Google βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με αρκετούς κατασκευαστές ηλεκτρονικών υπολογιστών προκειμένου αυτές να εγκαταστήσουν το Crome στους υπολογιστές τους.
Η επίτευξη συμφωνιών με τους παραπάνω, που πωλούν σήμερα τα νέα τους PC με προεγκατεστημένο το λογισμικό της Microsoft (Windows), αποτελεί κλειδί για την επιτυχία του λογισμικού της Google. Το Chrome θα συνεργάζεται με όλες τις δημοφιλείς εφαρμογές της Google, όπως GMail, Google Calendar, Google Maps, θα είναι ελαφρύ και ταχύτατο, επιτρέποντας στους χρήστες τη σύνδεση με το Ιντερνετ σε ελάχιστα δευτερόλεπτα.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Microsoft είναι ιδιαίτερα τρωτή, ειδικά αν η Google διαθέσει, όπως και σκέφτεται, το Crome δωρεάν ή έναντι ενός ονομαστικού αντιτίμου. Η Microsoft αρνείται να πει πόσο χρεώνει τους κατασκευαστές των PC για τα Windows, αλλά οι αναλυτές θεωρούν ότι το κόστος ανέρχεται σε περίπου 20 δολάρια για το παλιότερο σύστημα (ΧΡ) και τουλάχιστον 150 δολάρια για το νέο (Vista).
πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια: