Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

κύκλωμα μαστροπείας-μαμούθ

Χρειάστηκαν πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων και της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος για να εξιχνιαστεί μια από τις μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην οικονομική και σεξουαλική εκμετάλλευση αλλοδαπών γυναικών στη χώρα μας.
Επειτα από γιγαντιαία επιχείρηση οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν ταυτόχρονους ελέγχους σε οκτώ νυχτερινά κέντρα, τέσσερις οίκους ανοχής, δύο σκάφη και 10 οικίες. Συνολικά προσήχθησαν 200 άτομα. Είκοσι πέντε μέλη της οργάνωσης, ανάμεσά τους και τέσσερις αστυνομικοί, συνελήφθησαν, ενώ κατηγορούνται 42 άτομα στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Πρόκειται για τρεις εν ενεργεία χαμηλόβαθμους αστυνομικούς και έναν υψηλόβαθμο που υπηρετούν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής, καθώς και στα Αστυνομικά Τμήματα Καλλιθέας και Νίκαιας. Από αυτούς -σύμφωνα με πληροφορίες- οι δύο είχαν απασχολήσει για ποινικές υποθέσεις την υπηρεσία τους, επέστρεψαν όμως στην ΕΛ.ΑΣ. με δικαστικές αποφάσεις. «Πρωταγωνιστικό» ρόλο στο κύκλωμα είχε και απότακτος συνάδελφός τους, ο οποίος είχε κατηγορηθεί στο παρελθόν για συμμετοχή σε κύκλωμα μαστροπείας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων δύο πολυτελή 20μετρα γιοτ, 61.760 ευρώ, 800 αμερικανικά δολάρια και 47 κινητά τηλέφωνα.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους άσκησε δίωξη για «σωματεμπορία» και «σύσταση εγκληματικής οργάνωσης» και θα απολογηθούν στον 25ο τακτικό ανακριτή.

Πλήρες ρεπορτάζ-πηγή: Αστυνομικοί σε κύκλωμα μαστροπείας-μαμούθ

Δεν υπάρχουν σχόλια: